Jeg er certificeret barfodstrimmer

med uddannelse fra The School of Barehoof Strategy, og har arbejdet fuld tid med beskæring siden januar 2013. Som det fremgår af min uddannelse ligger jeg ikke sko på hoven, men arbejder udelukkende med hoven således at hesten er i stand til at gå og blive redet uden sko, og uden at have ømme fødder.

www.barehoof.comHoven beskæres målrettet mod vægtbæring på hovranden. Hovens vægtbæring er på en ring af horn, som svarer til det at ligge en sko på, men med den forskel at denne naturlige sko er 100% fleksibel.

Udover denne standard beskæring er jeg specialiseret i at genopbygge den syge og dårligt stillede hov, og har specialiseret mig i sygdomsbehandling af hoven som bl.a. White Line Disease, laminitis og forfangenhed.Hvor vælge barfodshest frem for sko hest?

Hestens hov udvider sig naturligt under tryk. Når en hest bliver skoet bliver hoven kontraheret således, at hoven ikke kan udvide sig og trække sig sammen naturligt. Dette gør at hestens hovmekanisme og stødabsorberings mekanisme sættes ud af spil. Med hestesko er der dobbelt så stor belastning, der kommer dobbelt så stort undertryk inde i hoven, og det tager dobbelt så lang tid før fjederspændingerne går igang.

Det er afgørende for hovens sundhed, og hele hestens sundhed, at hoven kan sammentrække og udvide sig naturligt. Sko forhindre dette, så simpelt er det!