Jeg er certificeret barfodstrimmer

med uddannelse fra The School of Barehoof Strategy, og har arbejdet fuld tid med beskæring siden januar 2013. Som det fremgår af min uddannelse ligger jeg ikke sko på hoven, men arbejder udelukkende med hoven således at hesten er i stand til at gå og blive redet uden sko, og uden at have ømme fødder.

www.barehoof.comHoven beskæres målrettet mod vægtbæring på hovranden. Hovens vægtbæring er på en ring af horn, som svarer til det at ligge en sko på, men med den forskel at denne naturlige sko er 100% fleksibel.

Udover denne standard beskæring er jeg specialiseret i at genopbygge den syge og dårligt stillede hov, og har specialiseret mig i sygdomsbehandling af hoven som bl.a. White Line Disease, laminitis og forfangenhed.Hvor vælge barfodshest frem for sko hest?

Når en hest bliver skoet bliver hoven kontraheret (sammentrukket). Årsagen til at hoven bliver kontraheret er fordi når smeden skal sko hesten må han løfte hoven fra jorden. Når hoven løftes fra jorden er der ingen vægt bæring på hoven.

Hestens hov udvider sig naturligt under tryk. Denne handling får kronranden til at stramme til og det laterale brusk presser på venerne og arterierne som passerer over knoglen og effektivt forhindre blodet i at tilføres og forlade foden.

Strålen og den digitale trædepude absorberer noget af stødet når hestens fod lander på jorden, men blodet der er "fanget" i foden spiller også en rolle i stødabsorberingen og varme spredning i foden.

Når tåen overruller og dragterne forlader jorden sammentrækker hoven sig igen og blodet bliver tvunget ud af foden under tryk.
Det er afgørende for hovens sundhed, og hele hestens sundhed, at hoven kan sammentrække sig og udvide sig naturligt. Sko forhindre dette, så simpelt er det.

Med hoven låst i en kontraheret tilstand ved skoning begynder de indre strukturer at svækkes. Den digitale trædepude begynder at skrumpe og blodgennemstrømningen påvirkes. Stød absorberes ikke effektivt nok og hesten har startet sin rejse mod gigt og for tidlig aldring.