Skip to main content

Hovpleje på heste

– fra certificeret hovbeskærer og barfodstrimmer

DoitrightHorse fokus er at gøre det bedste for dig og din hest!

Lige præcis derfor har jeg specialiseret mig inden for anatomisk korrekt beskæring af hove. Hovpleje, sygdomsbehandling af hove og ernæring.

Jeg hjælper dig med at finde årsagen til de problemstillinger, du måtte have med din hest. Jeg arbejder med problemløsningen på en præcis, blid og konstruktiv måde.

Jeg genopbygger den syge og dårligt stillede hov på en anatomisk korrekt måde. Jeg har specialiseret mig i sygdomsbehandling af hoven som bl.a White Line Disease, laminitis og forfangenhed.

Beskæring af hove

Jeg arbejder ud fra en metode, hvor der ikke fjernes mere hovstruktur, end det nødvendigt er. Hoven beskæres målrettet mod vægtbæring på hovranden.

Hovens vægtbæring er på en ring af horn, som svarer til det at lægge en sko på, men med den forskel at denne naturlige sko er 100% fleksibel.

Jeg arbejder målrettet mod konkave hove, da hovbenet er konkavt og sålens form følger hovbenets form. Jeg arbejder med rette tåakser og et dragt/tå forhold der er 2:1. 45-50 graders vinkel på forhove og 50-55 graders vinkel på baghove.

Jeg arbejder målrettet mod en fuld funktionel hov- og stødabsorberings mekaniske, da dette giver mindst belastning på ledbånd, sener, knogler, led og muskler.

Sidst men ikke mindst laves der overrulning i tå området således, at hesten får nemmere ved at afvikle sin fod.

Vidste du at 1 cm for lang tå giver 50 kg ekstra belastning på ledbånd og sener?

Læs mereSe priser

Hjælp til din hests ernæring fra en ekspert med uddannelsen i orden

Veterinær ernæringsterapi

Jeg laver en grundig analyse af din hests trivsel, samt en grundig analyse af hestens nuværende foderplan. Herefter udarbejder jeg en ny foderplan med fokus på at løse de nuværende problemstillinger for din hest og dig.

Jeg arbejder ikke for et foderfirma og er derfor upartisk i min vejledning og analyse.

Certificeret hovbeskærer og barfodstrimmer

Jeg er certificeret hovbeskærer og barfodstrimmer med uddannelse fra Dansk Hovbeskærer Skole & The School of Barehoof Strategy, og har arbejdet fuld tid med beskæring siden januar 2013. Som det fremgår af min uddannelse ligger jeg ikke sko på hoven, men arbejder udelukkende med hoven således at hesten er i stand til at gå og blive redet uden sko, og uden at have ømme fødder.

Hoven beskæres målrettet mod vægtbæring på hovranden. Hovens vægtbæring er på en ring af horn, som svarer til det at ligge en sko på, men med den forskel at denne naturlige sko er 100% fleksibel. Udover denne standard beskæring er jeg specialiseret i at genopbygge den syge og dårligt stillede hov, og har specialiseret mig i sygdomsbehandling af hoven som bl.a. White Line Disease, laminitis og forfangenhed.

Foredrag: Lige hvad i kunne tænke jer!

Jeg kan blandt andet holde foredrag om ernæring og hovpleje.

Pris: 3000,- inkl. kørsel. I fastsætter selv deltager prisen.

Ved alle priser og bookning gælder følgende vilkår: Aflyser du dagen inden/på dagen, eller udebliver til en aftale opkræves 100%. Aflyser du 2 dage inden opkræves 50%

Priser på hovpleje

Prøv vores prisberegner nedenfor, har du spørgsmål til noget er du velkommen til at kontakte mig på dr@doitrighthorse.com eller fange mig på 50 49 36 80.

Alle priser er inkl. moms og kørsel. Diesel gebyr 50,- pr. udskrevne faktura. Ved alle priser og bookning gælder følgende vilkår: Aflyser du dagen inden/på dagen, eller udebliver til en aftale opkræves 100%. Aflyser du 2 dage inden opkræves 50%

Kontakt mig

Har du spørgsmål eller andet, skal du være velkommen til at sende mig en besked via formularen eller direkte på dr@doitrighthorse.com eller fange mig på 50 49 36 80